Aktivnosti na plaži sa decom

Aktivnosti na plaži sa decom

 

Kada razmišljate o plaži – mislite na leškarenje na suncu dok vetrić pirka i vi uživate uz dobru knjgu, ledenu kafu ili koktel, a u stvari – trudite se da imate dovoljno kreme za sunčanje, igračaka, igara, grickalica, pića kako bi vaša deca bila srećna.

Planiranje zajedničkog vremena i aktivnosti na plaži u kojima će svi uživati je ključ za uspešan dan na plaži ali i divan način da napravimo uspomene i male porodične rituale kojih ćemo se rado sećati. Evo nekih predloga, šta sve možete da “budete” ili da radite na plaži

Spisak slobodno dopunite

ISTRAŽIVAČI – organizujte “pohode” na školjkice, kamenčiće, korale, grančice i druge prirodne materijale koji vam omogućavaju da se deca približe i bolje upoznaju sa prirodom i tako nauče nešto novo. Na taj način proširujute njihova znanja i rečnik, postajete pirati u pohod na blago i upoznajete se sa sredinom koja vas okružuje.

GRADITELJI – izgradite gradove, bazene, tunele, puteve za vodu, bazene za šljapkanje. To mogu da budu i kulinarske veštine, pa da iz toga izraste neki fin plažni restorančić

UMETNICI – crtajte, pišite, ukrašavajte crteže školjkicama, kamenčićima, vajajte oblike od peska! Sakupljajte školjkice koje već imaju poneku rupicu, pa od njih pravite nakit ili čitavu sliku ukrasite istim pa je uramite kao lepu uspomenu na vaše letovanje. Kamenčiće možete bojiti i osmisliti čitave priče sa istim. Ponekad je dovoljno samo navesti vaše mališane i dati im ideju za igru, a oni če već sami nastaviti dalje!

JUNGLEKIDS SAVETI ZA USPOMENE SA MORA:

  • Ostavite tragove vaših stopala u pesku i napavite sliku
  • Školjkicama ili kamenčićima ispište željeni tekst
  • Zakopajte se u oblliku neke životinje i uslikajte (npr.sirene…)

Budite i vi ponovo dete!

aktivnosti na plaži sa decom

 

 

Leave a Reply

Close Menu