Kada je pravo vreme za putovanja sa decom?

Kada je pravo vreme za putovanja sa decom?

Čestitamo! Upravo ste dobili bebu i putovanja su nešto o čemu sigurno ne razmišljate odmah. I sigurno razmišljate da je bolje da se putuje kad dete malo odraste, kada bude samostalnije, kada bude svesnije i kada će moći da se seća mesta koja je posetio. Za neke je putovanje sa bebom neprihvatljivo jer je beba mala, osetljiva i nije spremna da putuje daleko. Takođe su mere bezbednosti i zdravstva jako važne. I sigurno je da ste sa bebom dovoljno umorni i neispavani da biste se upustili u još jednu avanturu zvano putovanje! Ali, ako ste neispavani, bolje da to bude na nekom lepom putovanju! 🙂

Nemojte čekati! Počnite što pre!!! Putovanja su isto nešto čemu se deca uče! Postoje ljudi koji čekaju školske dane i počinju da putuju! I vrlo verovatno će im biti teže, nego onima koji su počeli ranije! Počev od menjanja rutine, navikavanja na novu sredinu, ljude, kulturu…Putovanja postaju deo vašeg života i vaše životne rutine. U jednom trenutku će naučiti sami da se pakuju i učestvovaće u planiranju puta. Na taj način ćete stvarati zajedničke uspomene kojih ćete se rado sećati. Na kraju, život ne prestaje kada dobijete dete.

Da, putovanja zahtevaju dodatne pripreme i planove i razmišljanja (gde su pelene, a gde kupiti hranu), ali ukoliko ste uživali u putovanjima pre dece, nema razloga da ne nastavite sa istim!

Close Menu