Putovanja sa bebama od 0-12 meseci

Putovanja sa bebama od 0-12 meseci

Pitanje koje sebi postavljamo kao roditelji kada dobijemo bebu je: kada je pravo vreme da počnemo da putujemo?

Svako dete je različito, različitog temperamenta i lična je stvar kada ćete se prvi put uputiti na putovanje. Najbolje je upoznati se sa novim članom, dobro se informisati i doneti odluku. 🙂 🙂 🙂  Evo nekih smernica koje vam mogu pomoći u planiranju vašeg prvog puta. Ovaj tekst je pisan na osnovu ličnog iskustva, prikupljenih informacija i razgovora sa pedijatrom.

0-3 meseca: možda se neki roditelji neće složiti i misle drugačije, ali ovo je period kada se ne savetuju putovanja (ukoliko se ne mora). To je period upoznavanja i navikavanja na novog člana, vreme kad se uhodavamo sa bebom.

3-9 meseci: divno vreme da se počne! Najveci izazov je, zapravo, odlučiti se za put! Tada je sa bebama još uvek lako i možete mnogo da vidite (verujte nam na reč :-* ). Tada imaju relativno uhodan ritam, tako da možete isplanirati mnogo toga!

9-12 meseci: u prvih godinu dana, ovaj period može da bude najveći izazov! Beba je u fazi puzanja, možda i hodanja i mirno sedenje može da bude izazov za roditelje! Još uvek su mali za disciplinu i slušanje instrukcija, tako da se naoružate svim mogućim idejama za zanimaciju i nabacite veeeliki osmeh na lice za sve što vas bude snašlo! 🙂 🙂 🙂 odvlačenje pažnje i dovoljna količina igara vam može pomoći u tome!

Najvažnije je da se opustite i prepustite vašem zajedničkom putovanju, jer će vaša beba uživati u putu onoliko koliko vi budete uživali!

Saveti za putovanja sa malom decom

Close Menu