Putovanja sa decom

Putovanja sa decom

Svima je poznato da putovanja sa decom mogu biti naporna i zahtevna i daleko od onog osećaja kada ste putovali bez dece. Međutim, sa decom život nije stao i putovanja dobijaju neku novu dimenziju.

Decu dok su mala neće zanimati istorija i znamenitosti mesta u kom ste, niti će sećati istih (bar dok su sasvim mala), već će uživati u malim stvarima i novim osećanjima koje to mesto nosi, tako da ćete imati prilike da vidite i osetite zemlju kroz dečiju perspektivu.

Tokom puta, više ćete se povezati sa kulturom i narodom zemlje u kojoj ste. Ići ćete u lokalne prodavnice po namirnice, na pijacu po voće, pričati sa ovdašnjim mamama i družiti se sa njihovom dečicom i možda primeniti neke nove stvari i promeniti neke stare navike.

Deca su po prirodi stvari istraživaci i vole nove stvari. Kroz različite situacije stiču nova iskustva koja ih obogaćuju i čine da razlike u kulturi, načinu života, hrani – lakše prihvate. – jer ćete se vi kao porodica povezati i zbližiti i naučiti mnogo jedni od drugih i zajedno graditi uspomene.

I ono što je glavno je da se opustite i da nemate ona očekivanja koja vas mogu sputati i učiniti nervoznim. Malo je verovatno da će se svaki plan i ideja ostvariti, ali je glavno da ste kao porodica zajedno i da cenite i čuvate sve one momente koji vas ispunjavaju i čine srećnim!

Leave a Reply

Close Menu