Utisci -Boracay, Philipines

Utisci -Boracay, Philipines

Posle poprilično dugog letenja, jarko zelena boja gustog rastinja i palmi govori da ste na pravom mestu. Tirkizna boja mora čije se dno vidi, topli pogledi i osmesi blagih filipinaca vas opušta i uvodi u njihov svet. Boracay jeste raj za porodicu.

Boracay je usko ostrvo i kao jedna od najpopularnih destinacija na Filipinima, vrvi od turista, posebno Filipinaca, Koreanaca i Kineza… veliki je broj i Rusa, Engleza i Nemaca.

WHITE beach je okosnica ostrva i jedna od najlepših plaža na svetu. Duga oko 4km, podeljena je na 3 dela, odnosno “stanice”. Prilikom upoznavanja sa ostrvom pre puta i onim što sam pročitala, činilo se da će na White beach biti previše ljudi i buke (mislim na onaj princip “peškir preko peškira”). Međutim, to nije bio slučaj i White beach je bio pravi izbor za decu i tu smo proveli najveći deo vremena. Ono što mi se najviše dopalo je “pešačka zona”, odnosno put između dela plaže na kom se kupate i niza restorana i kafića i svega onoga što vam je potrebno, što u prevodu znači – bose noge ceo dan dok vas pesak golica po stopalima, lagana haljinica preko kupaćeg i sloboda je tu!

D`Mall je centralni shopping deo ostrva koji je kao shopping centar na otvorenom sa malim prodavničicama odeće, nakita i raznih sitnica i suvenira koje su prošarane restoranima i barovima.

PUKA beach je druga po veličini plaža, dužine oko 800m. Za razliku od White beach, ovde je pesak krupniji i nije tako beo kao na White beach. Voda je dublja i ne tako mirna…Priroda je fascinantna i zalasci sunca na Puka plaži će vam svakako ostati u sećanju. Ova plaža je poznata po bisernim školjkama i na putu do plaže su štandovi gde se prodaju nakit i razni ukrasi napravljeni od školjki i bisera.

Hrana na Boracay je raznovrsna. Ne mogu izdvojiti neko posebno filipinsko jelo, ali sve kombinacije sa ribom, mesom, povrćem+pirinač/noodle je tu. Ponuda Fish marketa je velika i na licu mesta u lokalnom restoranu je mogu spremiti po vašem ukusu. Pored njihove hrane, postoje kineski, japanski, italijanski, indijski, pa čak i grčki restorani.

Close Menu