Šta ko želi od odmora – deca vs roditelji

Šta ko želi od odmora – deca vs roditelji

 

Kako osmisliti odmor tako da deca dobiju tačno ono što im je potrebno i što žele od odmora, kao i roditelji. Jer, najbolji odmori su oni koje ćete svi voleti!

Suština br.1

Deca: Plaža

Dajte deci peščanu plažu i lopaticu/ štapić/plastičnu čašu i ona će se zadovoljno igrati satima. Ukoliko još imate neku dopunsku modlicu ili koficu, vreme se duplira. Kamenčići, mini školjkice daju dodatne poene.

MI: Plaža i šta još?

Svi mi, sigurna sam, volimo dobre plaže, jer nema ničeg lepšeg nego opuštati se i uživati na nekoj divnoj plaži, slušajući zvuke talasa i gledati zalaske sunca. Međutim, nama je potrebno nešto više kako bi ispunili dan. Da li je to neka obližnja lokalna pijaca koja bi se mogla posetiti, ili okolne atrakcije ili isprobavanje lokalne kuhinje.

Tako, dok je deci dovoljan samo pesak i boravak negde blizu plaže, mi roditelji uglavnom tražimo neku dobru bazu odakle bi se moglo uraditi još ponešto tokom samog odmora

Suština br.2

Deca: Bazen

U određenim uzrastima rekla bih da bazen dominira u odnosu na more i deci je često dovoljan dobar bazen ili samo bazen sa nekim finim toboganima.

Roditelji: Bezbedan bazen

Ukoliko su odmor i relaksacija na vrhu liste za vaš odmor, a imate neplivača i neograđen bazen, onda se vaš odmor može pretvoriti u nešto sasvim drugo. Važno je da unapred znate sa čime raspolažete. Pa i sa bazenima na odmoru.

Suština br.3

Deca: Sladoled

Nikad nije hladno za sladoled. A kad je sezona – na sladoledu se moze živeti!

Roditelji: Dobra hrana

Kao roditelji, volimo da isprobamo sto više od lokalne hrane i uvek gde možemo, posetimo i lokalnu pijacu.

Suština br.4

Deca: Zajedničko vreme kao porodica

Ono što se može izvesti kao zaključak je da deca najviše uživaju u zajedničkom vremenu sa svojim roditeljima – plaže i more su divne, bazeni su fini, istraživanje i upoznavanje mesta gde ste je super, ali vreme koje provedete zajedno i kako ga provedete zajedno je važno. Jer, najdragocenija je pažnja koju deca dobijaju od svojih roditelja.

Roditelji: Zajedničko vreme

Kada kao rodtelji vidimo kako se dete ili deca zabavljaju, razvijaju, kako upijaju sve oko sebe, kako zaključuju, a u isto vreme se kikoću i pogledima šarmiraju, kada uče i grade uspomene – to su samo neki od razloga zašto volimo da putujemo svetom sa njima.

Čini se, da se po ovom pitanju, obe strane slažu.

Leave a Reply

Close Menu