TOP 5 STVARI NA ZANZIBARU

TOP 5 STVARI NA ZANZIBARU

Zanzibar je divno ostrvo sa bogatom kulturom, a da ne spominjemo divne plaže. Kako biste  bili sigurni da ste videli maksimum od onoga što ostrvo ima da ponudi, u nastavku vam dajemo 5 predloga za vaš porodični odmor na Zanzibaru.

1 – STONE TOWN

Provedite dan u Stone Town – “Starom gradu”, koji je ujedno srce i duša ostrva i predstavlja stari deo Zanzibara.

Stone Town je grad od istaknute istorijske i umetničke važnosti u Istočnoj Africi. Njegova arhitektura koja uglavnom datira iz 19.veka, predstavlja raznovrsne uticaje u osnovi svahili kulture, dajući jedinstvenu mešavinu arapskih, persijskih, indijskih i evropskih elemenata. Iz tog razloga, grad je proglašen kao UNESCO svetska baština 2000.godine. Palata čuda je najviša zgrada u Stoun Town-u i jedna od glavnih atrakcija ovog dela grada. U neposrednoj blizini se nalazi Stara tvrđava i Sultanova tvrđava koja je danas muzej. Sultanova tvrđava se nalazi na samoj obali i izgrađena je u 19.veku kao kuća za Sultana i njegovu porodicu.

Stone Town je mesto gde za početak možete da osetite i upijete bezvremensku atmosferu njenih uličica I mirisa.

Stone Town sa decom, porodicna putovanja, saveti za putovanja

2- UPOZNAJTE SE SA RED KOLOBUS MAJMUNIMA

Na vašem putovanju sa decom, ne propustite da se upoznate sa retkim I specifičnim životinjama mesta koje posećujete. Iskoristite priliku da posetite Jozani šumu i uživo se upoznate sa majmunima crvenih kolobusa, vrste koja živi samo na Zanzibaru.  Više o Jozani šumi možete pročitati ovde.

3- BLUE SAFARI

U otkrivanju dalekih destinacija sa decom, cenićete sve što vam ta destinacija pruža. U slučaju Zanzibara sa decom, to nije samo jedno ostrvo, već arhipelag sastavljen od mnogih velikih i malih ostrva. Neki od manjih ostrva su zapravo drevne koralske formacije gde se formirao zeleni pokrivać. Podvodni svet je zadivljujuće lep na Zanzibaru. Dok se spuštate u toplu vodu ulazite u raj osvetljen sunčevim zracima. Neka se vaša deca upoznaju sa podvodnim svetom i uživo se upoznaju se nekim vrstama riba 🙂

ronjenje sa decom, snorkling sa decom, saveti za putovanja, porodicna putovanja

 

4-UPOZNAVANJE SA ZAČINIMA

Poznat i kao ostrvo začina, nezaobilazni deo upoznavanja su upravo začini. Klima I položaj ostrva omogućava uzgajanje mnogih začina kao što su cimet, čili, muskatni orah, crni biber, đumbir, kurkuma I još mnogo toga. Tokom posete neke farme začina, bićete u prilici da na vašem porodičnom putovanju steknete nova znanja i saznate kako se uzgajaju, kako se koriste I koja lekovita dejstva imaju odreeđeni začini, a ono što posebno može da bude interesantno je, kako ga lokalno stanovništvo upotrebljava.

zanzibar sa decom, porodicna putovanja, daleke destinacije sa decom

 

5-PRISON ISLAND I ALDABRA KORNJAČE

Još jedno zanimljivo mesto I način da se bliže upoznate sa Zanibarom. Na ovom ostrvu ćete se upoznati sa aldabra kornjačama o kojima možete više pročitati ovde.

Dobrodošli na Zanzibar!

daleke destinacije za celu porodicu

Leave a Reply

Close Menu