Porodično putovanje na Šri Lanku

Porodično putovanje na Šri Lanku

Putovanje sa decom na Šri Lanku – plaže, kultura i surf – porodični odmor koji sadrži sve

Na vašem porodičnom putovanju upoznajte decu sa Aziju u malom! Na Šri Lanki možete naći polja čaja kao u Maleziji, pirinčana polja kao u Indoneziji, hramove kao na Tajlandu, indijski kari i na samom vrhu: životinjski svet i divne plaže. Šri Lanka je zemlja koja približava deci ne samo prirodu, već i lokalne ljude. Šri Lanka slavi porodicu, zato je to razlog više da obiđete ovu nesvakidašnju zemlju!

Šri Lanka je divna destinacija za porodice. Ovo ostrvo ima sve što je potrebno da doživite neku zemlju u njenom pravom obliku, bilo da tražite kulturu, divlje životinje, avanturu ili samo odmor. Manja deca će voleti plaže i životinje, dok će ona malo starija deca i tinejdžeri uživati u aktivnom odmoru – od skijanja na vodi, preko surfa do vožnje biciklom u brdima. A za roditelje ima svega što bi jedan porodičan odmor učinilo kompletnim – akcija, avantura, kultura, istorija, opuštanje, hrana i šansa da napravite neke neverovatne uspomene sa vašom decom.

Sa dobrom pripremom, putovanje sa decom na Šri Lanku može biti odlična zabava za celu porodicu. Evo naših saveta za putovanje sa decom na Šri Lanku:

Putna apoteka i kozmetika

Što se tiče lekova, najbolje je da ponesete sve što vam je neophodno, jer je malo verovatno da ćete naći adekvatnu zamenu. Ukoliko su vam bliski alternativni načini lečenja, Ayurveda je zastupljena, pa ćete moći nešto novo da probate. Prilikom kupovine kozmetičkih preparata ili preparata za higijenu, obratite pažnju da nema sredstava za izbeljivanje kože. Obavezno ponesite sredstva protiv komaraca (autan, dodatnu mrežu I patrone za sobu).

Hrana

Bezbedno je, ali treba jesti na proverenim mestima. U lokalnim restoranima se služi razna riba, plodovi mora, pirinač, fried rica I noodle, roti (tanko testo punjeno raznim prilozima) i deci će sigurno biti zanimljivo da jedu prstima kao pravi lokalci 🙂 od voća i pića: ananas, male slatke banana, sokovi od limete, svež ananas…Hrana može biti začinjena i dosta ljuta, pa se pre naručivanja raspitajte i tražite da ne bude ljuto. Ukoliko vaša deca imaju osetljiv stomak, savetuje se uzimanje probiotika i pre puta. Kada je reč o uličnoj hrani – samo na proverenim mestima gde je veliki promet. Ima i internacionalnih restorana u većim turističkim mestima.

Prodavnica ima svuda, tako da ćete moći neke neophodne potrepštine uvek da kupite.

Kupanje

Pošto je u pitanju kupanje u okeanu, vodite računa o talasima i strujama.

Izleti

Raspitajte se o svakom izletu, jer neki mogu biti naporni u zavisnosti od uzrasta dece. Najbolje je da sami procenite mogućnosti, kako bi uživali u vašem porodičnom odmoru. Na svaki izlet poneti: vodu, grickalicu, kapu ili šešir, zaštitnu kremu 🙂

Ono što bi još bilo korisno znati prilikom vašeg porodičnog putovanja na Šri Lanku je:

  • Majmuna može svuda da ima 🙂 nisu agresivni, ali ipak treba voditi računa. Ne treba ih gledati u oči
  • Prema Budi se treba odnositi sa poštovanjem i poštovati pravila oblačenja na pojedinim mestima
  • Cveće se ne miriše jer mu se tako oduzima duša, prema budizmu
  • Pazite se kokosa da vam ne padne na glavu
  • Listovi aloje su dobri ukoliko izgorite

Srećan put!

sri lanka sa decom, porodicna putovanja, putovanja sa decom

 

 

Leave a Reply

Close Menu