Kids friendly Tasos, Grčka

Kids friendly Tasos, Grčka

 

Mama Milja Ćirić nam predstavlja  kids friendly destinaciju za letovanje:

Prošle godine letovali smo sa dvoje male dece na Tasosu. Tačnije, mesto odredišta – Potos. Grad na jugu ostrva, mali i ušuškan, ali veoma posećen. Samo ostrvo nas je toliko fasciniralo da smo se i ove godine odlučili za istu destinaciju. Tasos je savršeno mesto za porodice sa decom.

Izbor plaža je toliko veliki, da ne postoji šansa da ne nađete svoju omiljenu, zbog koje ćete se vratiti i naredne sezone. Ne poznajem nikog ko je samo jednom posetio Tasos. To je ostrvo kojem se svi rado vraćaju. Pregršt peščanih plaža sa prirodnom hladovinom, pravi je izbor za porodični odmor.

Jedina izmena u odnosu na prošlu godinu jeste ta što apartman nismo uzeli u samom gradu, već smo se opredelili za mnogo mirniju varijantu izvan grada, bez buke i gužvi. Na Tasosu možete naći smeštaj nadomak svoje omiljene plaže, u blizini nekih od većih gradova kao što su Potos ili Limenas (glavni grad). Tako da imate obe varijante – savršen mir koji će vam zagarantovati pravi omor, a sa druge strane, ukoliko vam taj mir dosadi – mogućnost  da ste na samo par minuta od glavnog grada Tasosa, koji predstavlja pravi turistički i trgovački centar sa gomilom dobrih restorana, picerija, poslastičarnica, sadržajima za decu i još mnogo toga. Moja preporuka što se plaža tiče jeste Pachis beach, Aruba beach i svakako Glyfoneri. Sve se nalaze na severo-zapadu ostrva.

Vidimo se na Tasosu 🙂

Leave a Reply

Close Menu