Svi putevi vode u Rim

Svi putevi vode u Rim

Čak i kada ste malac od godinu i po dana ne možete odoleti čaroliji ovog prastarog a uvek svežeg i zanimljivog grada. Tako smo muž i ja plus naš mali prilepak odlučili da provedemo majske praznike u Rimu. Iako je maleni bio u najnezgodnijem uzrastu za istraživanje velikih metropola proveli smo se fenomenalno.

U startu smo promenili pristup  i rešili da ćemo vreme provesti na najopušteniji mogući način, šetaćemo bez nekog posebnog cilja i uživaćemo u samoj atmosferi. Zato smo preskočili organizovane turističke obilaske kao što je poseta Vatikanu, ili ulazak u Koloseum. Ukoliko ste smešteni negde u centru kao što je bio naš slučaj super stvar je što se najlepši rimski prizori mogu obići pešice bez nekog prevelikog napora. Tako smo se peli Španskim stepenicama, ubacili novčić u Fontanu di Trevi i jurili se kroz živopisne uličice četvrti Travestere.

rim sa decom, evropa sa decom, putovanja sa decom

Malac je uživao na toplom majskom suncu a najviše su mu se svidele fontane kojih u Rimu ima preko 2000 i naravno slasni italijanski sladoled. Naš omiljeni je Gellato di San Crispino. Ionako kažu da je naučno dokazano da sladoled za doručak budi nervne ćelije 🙂

rim sa decom, evropa sa decom

Pošto nismo imali zacrtan plan pauze smo pravili često, kad god bi nam se svideli neki park, trg ili fontana. Izgleda da smo delovali toliko opušteno da su turisti kojih u Rimu ima na svakom koraku počeli da nas zaustavljaju da pitaju za pravac.

Iako ovaj prelepi grad važi za jednu od ultimativnih destinacija za romantično putovanje, bilo je to sjajno iskustvo za malog putnika. Proveo je vreme sa mamom i tatom, osluškivao pevuckavu melodiju italijanskog jezika, smejao se, igrao i istraživao. Smejali smo se i mi jer nam je bilo lepo!

Leave a Reply

Close Menu